Njami..tuli saatua belgiasta noita halal liivatteita niin pääsee juustokakkujakin kokeilemaan :)

http://sokeriaaa.blogspot.com/2011/01/vadelma-valkosuklaajuustokakku.html

Pohjana käytin tuota ylläolevaa reseptiä mutta hitusen muokaten.
Tuossa mainitaan liivatteitten määrä ja nuo halal liivatteet on n. 2krt isompia mutta en saanut niitä toiminaan että yks halal liivate olisi vastannut 2possu liivatetta joten suhteutin 1possu liivate = 1 halal liivate.
Ja täytteen liivatteen liotin runsaassa vedessä ja sulatin sitten 0,5dl kun ohjeessa puhutaan 3rkl.
Juustona Mascarponea.
Pohja:
200 g digestive-keksejä
75 g voita

Täyte:
2 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa (mascarponea)
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
4 liivatelehteä
2 rkl vettä (0,5dl kuumennettaan ja sulatetaan liotetut liivatteet)

Kiille:
3 dl pakastevadelmista tehtyä sosetta (250g vadelmia, desi sokeria ja sopivasti vettä)
3 rkl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua (0,5dl)

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Lisää voisula keksimuruun ja sekoita tasaiseksi. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Vaahdota täytteen kerma ja laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Yhdistä kermavaahto, tuorejuusto, sokerit ja valkosuklaasula. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata puristellut liivatelehdet siihen. Sekoita liivateliemi huolellisesti muun täytteen joukkoon. Levitä täyte tasaisesti keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kun täyte on hyytynyt, laita kiilteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Yhdistä vadelmasose ja sokeri. Kuumenna sitruunamehu ja sulata liivatelehdet siihen. Kaada liivateliemi vadelmasoseeseen ja sekoita huolellisesti. Kaada kakun päälle ja anna hyytyä. Irrota valmis kakku vuoasta ja koristele halutessasi.
 

IMAG0132-normal.jpg