Korkattiin sitten tän kämpän nautakausi :)
Ostettiin sörkästä naudan palapaistia ja kokkailemaan..

1kg pala viipaleina (nuiji vähäsen)
2 sipulia
voita
suolaa
mustapippuria
5laakerinlehteä
4valkosipulin kynttä
liemikuutioita
Kermaa
Vettä

Viipaloi palapaisti max 2 sentin viipaleiksi. Silppua sipulit ja kuulloita niitä hetken aikaa voissa.
Paista liha viipaleet voissa nätin ruskeiksi ja lisää kypsään pintaan suolaa ja rouhittua mustapippuria.
Kypsyneet viipaleet laitetaan uunin kestävään kannelliseen astiaan. Kun kaikki viipaleet on paistettu lisää pannuun vettä n.5dl ja anna kiehahtaa ja lisää murusina liemikuutio. Lisää vesi lihapalojen päälle ja tarvittaessa niin että lihat peittyvät juuri ja juuri. Lisää pataan valkosipulinkynnet sekä laakerinlehdet.
anna hautua uunissa 175asteessa n.2h lihanlaadusta riippuen.

Kun liha on kypsää sammuta uuni ja ota n.4dl lientä kattilaan. Kiehauta kunnes puolet on haihtunut, lisää nokare voita ja purkillinen kermaa ja anna hautua sopivan paksuksi.
Tarjotaan keitettyjen perunoiden kera sekä tiralla kastiketta.


Jälkiruoaksi oli tänään tarjolla espresso "shotti"..3tl makeaa tiivistemaitoa..
 
koti+005.JPG
(Uudella kameralla otettu kuva joka vaatii harjoittelua :) .. Hobbyhall-kamerat/elektoriniikka <--- tuolta ostettu)