Gutten morgen tjs..
Vois kokata jotakin "haasteellisempaa".
Kohteeksi valikoitui kokonainen kana ihan siitäkin syystä että mokoma oli niin pullea ettei mahtunut eilen pakastimeen joten jätettiin suoraan sulamaan.
Tää resepti on anoppilasta, aika peruskauraa sielläpäin.

Ainekset:


*1 kokonainen broileri (pakaste tai tuore)
*2sipulia pienenä silppuna
*2-3 tomaattia kuorittuna, sisus nesteet pois ja silpuksi
*2tl tomaattipyrettä (ei murskaa!!)
*3-4 valkosipulinkynttä
*1tl paprikaa
*1tl kuminaa
*½ tl inkivääriä
*ripaus mustapippuria maun mukaan (meillä laitetaan ehkä 1/4 tl kun on vahvempaa)
*1tl currya
*ripaus kurkumaa tai sitten etnokaupoista saatava mini oranssi liemikuutio(synteettistä sahramia?)
*1-2 tl suolaa
* liemikuutio (kasvis tai kana)
*Korianteria tulitikku askin kokoinen pala (meillä on pakaste korianteria jota saa etnokaupoista. tuoretta suomalaisen kaupan korianteria koko puntti)
*1 l vettä
*oliiviöljyä kattilavaiheeseen
*voita / margariinia uunivaiheeseen


1. Kuullota oliiviöljyssä sipulisilput ja lisää mausteet sekä suola ja pyöräytä vähän aikaa(levy 5:lla). Sen jälkeen lisää kana ja ota väri  pintaan molemmilta puolilta.Lisää tomaatti silppu ja pyöräytä pari minuuttia.

Lisää 2dl vettä ja pyre ja liemi ja pyöyräytä että paistetut sipulit tomaatit jne tulevat tasaisesksi. Sen jälkeen lisää loppu vesi ja korianteri pala (tai tuore). Kun vesi kiehuu pienennä levy 3:lle ja laita kansi päälle.


Kanan koosta riippuen anna kiehua n.40min.  Kana on valmista uuniin kun lihat alkavat irtoamaan hintsusti kintuista ja rintalastasta (mitä pidempään sen mehevämpää tulee). Samalla uuni 225asteeseen.
home+006.JPG


2. Ota kana kattilasta pois , laita leivinpaperille ja sipaise kauttaaltaan voilla/margariinillä.
Paista uunissa kullan rapeaksi molemmilta puolilta.


Tässä vaiheessa kun laitetaan uuniin on se "lisuke valinnan" vuoro. Eli jos haluat lisätä liemeen oliivejä (joten silloin suolan kanssa varovasti) on ne hyvä lisätä tässä vaiheessa mutta pakollista se ei ole. Parhainta ja maullisesti sopivat ehkä sitruunatäytteiset oliivit.


Jos haluat voi paistetun kanan tarjota pienten salaattiannosten kanssa tai ranskalaisten , jotka voi halutessaan lisätä kanan päälle lautaselle tai kuten ohessa jokaiselle oma annos kippo. Kana on tarkoitus syödä leivän kanssa as usual :)
 
home+010.JPG