Jauhelihakastike
500
|
g
|
jauhelihaa
|
2
|
Sipulia silputtuna
|
|
3-4
|
valkosipulinkynttä
|
|
2-3
|
dl
|
vettä
|
1
|
liemikuutio
|
|
2-3
|
rkl
|
mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
|
½
|
tl
|
mustapippuria
|
1
|
rkl
|
korianteria tuoreena (käytin pakasteena)
|
1
|
tlk
|
tomaattimurskaa
|
Juustokastike
5dl
|
dl
|
kermaa
|
100 - 200
|
g
|
juustoraastetta
|
Sekä päälle
2pkt mozarellaa viipaleina
Valmistus:
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, tomaattimurska, salsakastike , vesi ja mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10-15min kunnes on sopivan paksuista.
Valmista juustokastike: kuumenna kermat ja lisää haluamasi verran juustoraastetta(mitä enempi sen parempi). Tähän sopii parhaiten ehkä emmental. Kun juusto on sulanut kastike on valmis. Voit maustaa jos haluat niin mustapippurilla ja suolalla.
Laita täytettä putkien sisään työntäen pikkulusikalla(laita putkilo pystyyn vuoan päälle ja lapo täytettä. Kallistuksen jälkeen täyte on helppo tupata toisesta reunasta sisään). Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Levitä viipaloidut mozarella viipaleet putkiloiden päälle ja kaada juustokastike. Halutessasi voit ripotella myös hivenen juustoraastetta päälle.
Paista 225asteessa n. 20-30min uunin tehosta riippuen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.