Jauhelihakastike

500
g
jauhelihaa
2
 
Sipulia silputtuna
3-4
 
valkosipulinkynttä
     
2-3
dl
vettä
1
 
liemikuutio
2-3
rkl
mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)  
½
tl
mustapippuria
     
1
rkl
korianteria tuoreena (käytin pakasteena)
1     
tlk
tomaattimurskaa


 

Juustokastike
 
 
 5dl
dl
kermaa
100 - 200
 g
juustoraastetta


Sekä päälle

2pkt mozarellaa viipaleina
IMAG0075.jpg
Valmistus:
 
IMAG0077.jpg
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, tomaattimurska, salsakastike , vesi ja mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä n. 10-15min kunnes on sopivan paksuista.
Valmista juustokastike: kuumenna kermat ja lisää haluamasi verran juustoraastetta(mitä enempi sen parempi). Tähän sopii parhaiten ehkä emmental. Kun juusto on sulanut kastike on valmis. Voit maustaa jos haluat niin mustapippurilla ja suolalla.




 

IMAG0076.jpg
 
Laita täytettä putkien sisään työntäen pikkulusikalla(laita putkilo pystyyn vuoan päälle ja lapo täytettä. Kallistuksen jälkeen täyte on helppo tupata toisesta reunasta sisään). Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaan, kun täytät isolle, laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
IMAG0078.jpgLevitä viipaloidut mozarella viipaleet putkiloiden päälle ja kaada juustokastike. Halutessasi voit ripotella myös hivenen juustoraastetta päälle.
Paista 225asteessa n. 20-30min uunin tehosta riippuen.
 
IMAG0080.jpg



 

IMAG0081.jpg ~ Bon appetit ~