Toivottavasit ei sentään savu rupea kohoamaan  = ) en mä ny niin käsi oo ..ainakaan migreenittömässä olotilassa.

Tänään on siis myöhemmin luvassa vatruskoita :) Perunat on kuorittu ja kohta keittämään että ne jäähtyyp massaa varten.

Perunavatruska

1L soseutettua perunaa
150g voita/margariinia
1tl suolaa
1dl jauhoja

1.vatkaa käsin tai koneella lämpimät perunat kylmäksi sitkomaiseksi massaksi. Lisää massaan voi ja suola vatkaamisen aikana.
2. Kun massa on jäähtynyt, aluta jauhot taikinaan.
3.Valmista täyte: sekoita yhtä paljon keitettyä riisiä ja hakattua munaa. mausta täyte suolalla ja sulalla rasvalla.
4. tee taikinasta pötkö, jaa se palloiksi ja pyörittele ne palloiksi. Taputtele pallot litteiksi ja ajele kaulimella pulen sentin paksuiksi kakkaroiksi.
5. Levitä täyte kakkaran toiseen laitaan ja sulje kakkara teevadin reunalla(tai haarukalla painellen).
6.paista vatruska 250asteess vaalean ruskeiksi ja voitele ne sulalla rasvalla

riisi määrä mutu tuntumalla että n.1,5dl? riisiä(ennen keittoa) ja munia jonnin verran ehkisilteen 3-4kpl..